ENERGIAKLUB SZAKPOLITIKAI INTÉZET ÉS MÓDSZERTANI KÖZPONT

Miért éri meg mindez nekem?

Értéknövelő és hasznos tájékoztató

Az energetikai tanúsítvány már önmagában is növelheti ingatlanunk értékét. Ha az átlagosnál jobb minőségről tanúskodik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ingatlanunk értéke szinte azonnal megnőtt, és előnybe került a piacon. Ha a tanúsítvány értékelése szerint épületünk vagy lakásunk energetikai szempontból gyenge minőségű, netán rossz, meg kell fontolni a szakember tanácsát és korszerűsíteni az ingatlant. A javaslatok megvalósításával ingatlanunk piaci értéke nőni fog, így a beruházásra fordított összeg megtérülhet.

tovább

Csökkenő energiaszámlák

A tanúsítvány leginkább kézzelfogható előnye, hogy megfogadva javaslatait energiaszámláinkat éves szinten akár 100 ezres nagyságrenddel is csökkenthetjük!

tovább

Komfortosabb otthonok

Huzatos ablakok? Hideg falak? Szabályozatlan fűtési rendszerek? Elöregedett kazánok? Kibírhatatlanul forró nyári napok? A Lakcímke energiahatékonysági tanácsait követve mindezeket a kényelmetlenségeket elfelejtheti!

tovább

Klíma- és környezetvédelem

Gondolta volna, hogy Magyarországon az összes felhasznált energia több mint egyharmadát közvetlenül a háztartások fogyasztják el olyan mindennapos tevékenységek során, mint a fűtés, főzés, melegvíz-használat, világítás stb.

tovább

A beruházások finanszírozása

Az energiatanúsítvány korszerűsítési javaslatai bizonyára sokat lendíthetnek a tulajdonosok beruházási kedvén. A legtöbben azonban nem tudják önerőből finanszírozni a nagyobb fejlesztéseket, de ezért még nem kell lemondaniuk a korszerűsítésről. A beruházások finanszírozását számos lehetőség segíti az állami támogatásoktól a hitelekig, amelyeket okosan kihasználva javíthatunk otthonunk energetikai állapotán, és csökkenthetjük energiaszámlánkat.

tovább

Kiadvány | Ingyenes kiadványunkat itt igényelheti:

Letölthető

lakcimke.pdf [5MB]

Kérdőív

Kérjük segítse munkánkat egy pár perces kérdőív kitöltésével!

tovább